Vybíráte krmítko pro slepičky? U nás ho najdete!

Jako chovatel slepic a jiné drůbeže víte, jak důležitá je správná strava. O té jsme psali v jednom z našich minulých článků. Stejně důležitý je ale také způsob, jakým stravu podáváte. Na našem e-shopu najdete veliký výběr různých typů krmítek. Pojďme se na ně spolu podívat. 

Tubusové, žlábkové, nebo nášlapné?

Galvanizovaná krmítka jsou velmi odolná a při běžném užívání budou sloužit desítky let. Pro menší drůbež, holuby, nebo kuřátka doporučujeme pozinkované žlábové krmítko o velikosti 30 nebo 50 cm. Pro větší dospělou drůbež je pak vhodnější druhý typ pozinkovaného krmítka, který můžete pořídit ve velikosti 50, 75 nebo 100 cm. Tato krmítka jsou velmi praktická, jednoduše se otevírají a zavírají, a jejich plnění je rychlé. 

Krmitko_pozink

Co si tak někam vyjet na víkend?

Pokud nechcete, nebo nemůžete krmení doplňovat denně, doporučujeme pořídit pozinkované tubusové krmítko. Vybrat si můžete z varianty 5, 18, nebo až 40 kg. Výška krmítka je regulovatelná a díky vysoké kapacitě je vhodné i pro větší chovy.

Krmitko_pozink_tubus

Nášlapné krmítko zajistí, že vaše slepičky nebudou hladovět, pokud se rozhodnete strávit víkend jinde, než na vaší farmě. Toto krmítko nabízíme v kapacitě 8, 12 a 20 kg, a doporučujeme jej třeba chovatelům, kteří mají problém s obtížnými hlodavci. Ti se díky nášlapnému mechanizmu ke krmivu nedostanou. Krmítko je navíc voděodolné, takže se nemusíte obávat, že by jeho obsah postihla plíseň. Spouštěcí váhu je možné nastavit dle potřeby; minimální váha je 250 g, maximální je 2 kg. 

Naslapne_krmitko

Praktický plast 

Na e-shopu pak najdete veliký výběr různých variant plastových krmítek. Pro menší chovy doporučujeme např. tubusové krmítko ve variantách 1kg, 3kg, 6kg, nebo 10 kg. Krmítko je vyrobeno z nezávadného plastu a dle potřeby je možné jej postavit na podlahu, nebo zavěsit (a hlodavci mají smůlu). U mladých kuřat doporučujeme krmítko umístit na podlahu.

Plastove_tubusove_krmitko

Pro velkokapacitní chovy je pak ideální plastové zásobníkové krmítko, které dodáváme ve třech objemech - 20, 30 a 40 litrů a je tedy vhodné pro veškerou drůbež od kuřátek až po nosnice. Krmítko je vyrobeno z pevného a odolného plastu a stojí na třech nožkách, které mu dodávají stabilitu. Slepičky si mohou z krmítka směs vyškrabávat a nedochází proto ke zbytečnému plýtvání.

Plastove_zasobnikove_krmitko

Pro chovatele křepelek, holubů a malých kuřátek doporučujeme plastové žlábkové krmítko v délce 30, nebo 50 cm. S krmítkem se snadno manipuluje, jednoduše se čistí a díky použití kvalitního plastu je vhodné i do mrazu. 

Plastove_zlabkove_krmitko

Za zmínku určitě stojí automatické násypné krmítko ze dřeva. Toto krmítko je vyráběno na zakázku s dodáním do 5 dní. Do krmítka se vejde 12 až 15 kg krmiva  podle typu směsi. Krmítko je velmi kvalitně vyrobeno v České republice a má oboustranné provedení, které zajišťuje 80 cm krmné plochy. 

 Krmitko_drevene

Stále se nemůžete rozhodnout, které krmítko pořídit? Nevadí, obraťte se na nás, rádi vám poradíme! A nezapomeňte, že vaše zvířátka také potřebují neustálý přísun čerstvé a čisté vody. Příště se tedy podíváme na zoubek napáječkám (nejen) pro drůbež

Paticka_krmitka_slepicky