Co dělat se škůdci, když máte líné kočky?

Když se hlodavci přemnoží

Jsem milovník zvířat a do tohoto článku se mi vůbec nechtělo. V životě ale musíme řešit i nepříjemné věci a hubení škůdců je určitě jedna z nich. Pokud žijete na domečku nebo farmě, jste chovatel hospodářských zvířat, nebo vám jen po dvorku běhá pár slepiček či křepelek, potkani a myši vám a vašim zvířátkům mohou velmi znepříjemnit život. Hlodavci se navíc řadí mezi přenašeče nebezpečných nemocí a je určitě vhodné držet jejich populaci a pohyb pod kontrolou.  


Pasti, pastičky

Účiným způsobem odchytu škůdců jsou samozřejmě pastičky. Ať již bojujete s vychytralým potkanem, který krade vajíčka, nebo s myší, která se přiživuje na zrní, správně nastražené pastičky si s oběma nepříjemnými společníky účinně poradí. Na e-shopu Agroman.cz najdete několik typů pastiček. Pro vás, co se snaží přistupovat i k tomuto problému humánně, jsou ideální domečkové pastičky pro odchyt živých hlodavců. Ty můžete bez pocitu viny vypustit zpět do volné přírody. Vybírat můžete ze dvou variant pastičky s dřevěnou základnou- větší pro krysy a menší pro myši.

706-1_mv-k1met-muis-basesquare

Nabízíme i několik typů plechových pastí. Odchytová past s průhledným krytem je maximálně účinná a je do ní možno odchytit až 20 myší. Tato pastička je také ideální do velkých voliér a klecí, a nepředstavuje pro vaše ptačí mazlíčky nebezpečí. Pokud máte pocit, že se potýkáte s obzvlášť vychytralým jedincem, pořiďte si past se dvěma otvory. Zvířata se obecně bojí vlézt do uzavřeného prostoru a otvor na obou stranách zvyšuje úspěšnost odchytu. 

Pro odchyt všech typů menších škůdců Vám poslouží univerzální pozinkovaná past o velikosti 27,5 x 14 x 11 cm. 

Tyto pastičky jsou vhodné pro použití na domečku a v chalupách, na farmách a v hospodářských budovách, v chlévech, provozovnách a výrobních halách. Pastičku je možné použít opakovaně. Při manipulaci doporučujeme použít rukavice, abyste se vyhnuli přenosu lidského pachu na pastičku, a hlodavce tím neodradili.

Na hlodavce bez slitování 

Pro ty z vás, co se hlodavců chcete zbavit razantnějším způsobem, máme sklapovací plastové pastičky. Pastička Tuff Cat na myši a na krysy se jednoduše natahuje a je možné opakované použití. Ideální variantou pro chovatele je pak speciální plastová sklapovací past na krysy, která sklapne až poté, co se nešťastný hlodavec dostane dovnitř. Pastička tedy neohrožuje kuřátka a jinou drobotinu. Hlodavce po odchytu jednoduše "vyklepete" a není potřeba s ním tedy nijak manipulovat.  

Bezpečný domov

Ať se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, držíme palce a doufáme, že se vám s našimi pastičkami podaří udržet obydlí, i obydlí vašich zvířátek, čisté a bezpečné. Hlodavci jsou přenašeči nebezpečných nemocí jako je například mor, klíšťová encefalitida, leptospiróza, toxoplazmóza, tularémie, Weilova žloutenka a různá horečnatá onemocnění. Když tedy dojde na to kdo z koho, pouštíme se do boje s těmito přenašeči nejúčinějšími zbraněmi. Doufáme, že je najdete i na našem e-shopu.