Monoprotein - je to dobrá volba?

Víme, jak matoucí někdy může být výběr správného krmiva pro vašeho miláčka. V minulém článku jsme si podrobněji rozebrali, co jsou to holistická krmiva, a dnes bychom se rádi zaměřili na pojem monoprotein (někdy uváděno i jako singleprotein).

Méně je více

Jak už jak už název napovídá, jedná se o mokrá krmiva (kapsičky a konzervy), která obsahují pouze jeden druh proteinu - tedy pouze jeden typ masa, svaloviny a vnitřností. Může se zdát, že je to spíše nevýhoda, když krmivo obsahuje pouze jeden zdroj proteinů, ale opak je pravdou, tato jednodruhová krmiva jsou v mnoha ohledech prospěšná a hodí se do jídelníčku zdravých psů i těch se zažívacími problémy.

Nejpřirozenější způsob krmení

Psi jsou od přírody lovci, kteří chytali kořist ve volné přírodě. Monoproteinová krmiva tedy představují přirozený zdroj potravy, a tudíž nezatěžují pejskův organismus a zažívání.

19ea98ef68a2cb5b20e5da6a0492538c_4407050-pes_istock-952000244

3 výhody monoproteinových krmiv:

1. Snižuje se riziko potravinových alergií a potravinové intolerance.

2. Zachutná i mlsounům. Pokud máte doma pejska, který je vybíraví, tak monoproteinová krmiva jsou skvělá volba! Lépe dokážete určit, co pejskovi sedí a chutná, a podle toho se dál orientovat ve výběru suchých krmiv a pamlsků.

3. Skvělé i pro citlivá bříška! Pokud máte doma pejska, kterého trápí citlivé zažívání, tak i tady neuděláte chybu s monoproteinovými krmivy - jak už jsme zmínili, tato krmiva jsou pro pejsky přirozená a nepředstavují zátěž pro jejich organismus.

Jaké vybrat?

Monoproteinových krmiv je spousta - stačí najít jen to, které vašemu pejskovi opravdu zachutná! Skvělý výběr nabízí třeba značka Bohemia, kde naleznete třeba i koňské maso, které je perfektní do redukční diety!  Ne menší výběr najdete i u značky Belcando, která mimo jiné nabízí i velmi výživné klokaní maso!

Tip od nás: pokud máte pejska s podezřením na potravinovou alergii či pejska s citlivými bříškem, vyzkoušejte více monoproteinových krmiv a pozorně pejska sledujete, abyste dokázali odhalit, který zdroj masa pejskovi sedí nejlépe (dále také doporučujeme krmiva podávat s hypoalergenní přílohou, jako je rýže nebo batáty).

kategorie-konzervy

Pokud byste si nevěděli rady s výběrem, můžete se na nás kdykoliv obrátit! 

3