Holistická krmiva, co to znamená?

Při výběru krmiva se často můžete setkat s pojmem ,,Holistické krmivo". Tento pojem se nedá vysvětlit pouze v jedné větě, proto si ho blíže rozebereme v tomto článku.

Je to přístup k životu

Holistický přístup se opírá o životní filozofii, která zastává názor, že zdravotní problémy se nemají řešit až ve chvíli, kdy se projeví, ale má se jim přecházet. Proto Holistická krmiva nemají za úkol zvíře pouze zasytit, ale měla by mít pozitivní vliv na i na jeho organismus, který posilují a chrání.

cat-and-happy-dog-together-susan-schmitz

Co taková krmiva obsahují?

Hlavní surovinou by vždy mělo být čerstvé kvalitní maso či ryba. Krmiva by nejlépe neměla obsahovat žádné obiloviny - nebo by měly být až na nižších příčkách. Podporu organizmu zajistí bylinky, ovoce a superpotraviny. Krmiva by samozřejmě měla být bez chemických dochucovadel, barviv a zahušťovadel. Receptury jsou vytvořeny s ohledem na původ psů a koček jako šelem, jedná se tedy o komplexní, vyvážená a lehce stravitelné krmiva, která uspokojí potřeby i toho nejnáročnějšího strávníka.

krmivo_pro_psy-1

Trápí vašeho miláčka citlivé zažívání?

Často se na nás lidé obracejí s dotazem, jaké krmivo zvolit pro mazlíčka, který trpí citlivým zažívám či potravinovou intolerancí. I tady jsou holistická krmiva skvělou volbou! Díky svému složení jsou velmi šetrná k trávícímu ústrojí pejska či kočičky, jsou dobře stravitelná a dodají mu potřebnou denní dávku vitamínů a minerálů, které vašemu mazlíčkovi pomohou zlepšit kvalitu života.

Jaká krmiva jsou Holistická?

Na našem e-shopu najdete krmiva pro pejsky značky Belcando, Arden Grange a Best Breeder. Pro kočičky zase máme značku Leonardo.

 

Jsme rádi, že jsme vám mohli představit holistická krmiva, a přejeme vašemu mazlíčkovi dobrou chuť!

3