Jak na stravu pro kočky

Kočky jsou teplomilná zvířata, a proto vítají příchod jara. Zimu prožily v blízkosti radiátoru, nebo jiného zdroje tepla, a nyní se jejich oblíbeným místem stávají okna, kde se mohou vyhřívat na sílícím sluníčku. Dostatek sluníčka je důležitý nejen pro jejich fyzické, ale i psychické zdraví. 

Nicméně pro celkovou kondici koček je samozřejmě důležitá kvalitní a vyvážená strava. Na rozdíl od psů jsou kočky opravdoví gurmáni a jsou často vybíravé. Stejně jako lidé potřebují pestrou stravu, která obsahuje potřebné vitamíny a minerály. Kočičí strava je ve světě veliké a často probírané téma. Můžete se inspirovat od přísných zastánců syrové stravy ( tzv. BARFu), kteří buď nakupují BARF mražený, nebo krmení připravují doma z pečlivě vybraných surovin. Stále však existují zastánci klasických konzerv a granulí. Výhodou těchto zpracovaných krmiv je vyvážené složení, které kočkám dodá veškeré potřebné látky. Dnes se zaměříme právě na granule.

063A7C3B-1FC7-479B-8E80-4E91C7C9884B

Probuďte ve své kočce lovce

Značka Taste of the Wild nabízí krmivo, které se svým složením inspiruje divokou přírodou. Ve svých granulích nabízí výrobce takové složení, které by si kočka sama ulovila v divočině. Krmivo Taste of the Wild je vyráběno v USA, a zaměřuje se na kvalitu surovin a jejich dodavatelů. Můžete si vybrat granule v různých chuťových variantách jako je kachna, křepelka, pstruh nebo losos. Ve složení ale najdete i méně obvyklé suroviny jako jsou borůvky, maliny, čekankový kořen nebo extrakt z juky. A nesmí chybět taurin pro lepší zrak. 

 Granule pro kočky Taste of the Wild

Tradiční a oblíbenou značkou je určitě i německá Josera, která nabízí velmi kvalitní a chutné krmivo pro kočky s citlivým žaludkem. Zaměřuje se na jednoduše stravitelné ingredience, a v krmivu najdeme drůbeží a kachní maso, nebo třeba ušlechtilého lososa. Tyto granule regulují tvorbu chlupových bezoárů (chlupy, které se kočce hromadí v žaludku), a tím snižují zdravotní rizika, která jsou spojená právě s nadměrným požíváním chlupů. 

 

Josera nabízí pod značkou JosiCat také veliký výběr konzerv, které potěší jazýčky i těch nejmlsnějších koček. Konzervy jsou bez přidaného cukru a barviv a obsahují až 65 % masa.  

Na našem e-shopu najdete také krmivo značky Primordial s obsahem omega 3 mastných kyselin. Tyto bezobilné granule obsahují ovoce a zeleninu bohatou na fytonutrienty, které prospívají močovým cestám kočičky. Vysoce kvalitní krmivo Essential Food obsahuje až 80 % masové složky a najdete v něm vejce, sladké brambory, acai, jablka, hrušky, mořské řasy nebo probiotické kultury. 

Ať již pro svou kočku zvolíte jakoukoliv formu stravy, vždy si pohlídejte pestrost, vyváženost a kvalitu. Výsledkem bude zdravá a aktivní kočička, která bude méně náchylná k nemocem a zdravotním komplikacím. A nikdy nezapomínejte na dostatečný přísun čerstvé vody a to sluníčko :). 

B7483C6C-99FF-493B-95F3-ACDEA7CA2BF7