Essential Foods - granule, které pejsci milují

Britská značka Essential Foods (česky by se dalo přeložit jako Základní/Esenciální jídlo) vznikla v roce 2013. Slovo “jídlo” je zde použito záměrně. Značka si zakládá na tom, že nevyrábí krmení, ale právě jídlo pro pejsky. Cílem jejího zakladatele Christiana Degner-Elsnera bylo vytvořit krmení (tedy omlouvám se, jídlo :), které psa nejen zasytí, ale zlepší celkovou kvalitu jeho života, a život navíc prodlouží.

Produkty jsou také vyráběny s ohledem na přírodu, a část příjmů je věnována útulkům a projektům na záchranu ohrožených druhů. Majitele domácích mazlíčků určitě potěší, že nákup Essential Foods nepřispívá pouze k ekonomickému růstu výrobce, ale mění životy stovek ohrožených zvířat na celém světě. Společnost je v tomto ohledu velmi transparentní, a na stránkách výrobce najdete seznam organizací a částky, které na tyto projekty přispívá. 

IMG_9638 (1) Large

Jednička z chování pro psy

Společnost Essential Foods je také autorem termínu Behavioural Optimizing Foods, což znamená Potrava pro optimalizaci chování pejska. Jde o krmivo, které je nutričně vyvážené a má nízký glykemický index. Tím udržuje správnou hladinu cukru v krvi, což přispívá k dlouhodobému zdraví a kondici zvířete. Značka nabízí 9 receptur (plus 1 pro kočičky), které jsou určeny pejskům podle věku, velikosti nebo způsobu života. Všechny receptury nicméně spojují kvalitní ingredience, které pochází z Anglie, Skotska nebo Walesu. V granulích můžete najít například gressinghamskou kachnu, kuře Ross & Cob, aberdenské angus hovězí nebo norfolského černého krocana. Myslím, že takové pochoutky by neodmítli ani samotní majitelé psů :). 

44275_essential-foods-estate-living-12-kg

Varianty, které u nás na e-shopu najdete

Na našem e-shopu najdete 9 typů granulí. Pojďme se podívat na to, jakým pejskům jsou určené. Highland Living obsahuje mix krocana, hovězího, lososa, kachny nebo koroptve. Nabízí 79 % masa a je určeno dospělým pejskům v běžné aktivitě. Contour je určeno pro kastrované pejsky, nebo i pro pejsky, které mají problém s nadváhou. Ve složení dominuje kachna, kuřecí maso, pstruh, losos, a má samozřejmě snížený obsah tukové složky. Obsah masa je zde 78 %. Stamina (jak už napovídá název “Výdrž”) je naopak pro velmi aktivní, sportovní psy, nebo pro pejsky, kteří mají problém přibrat. Obsahuje 88 % masa, a to především kuřecího a kachního. Ve složení ale najdeme i lososa, pstruha a vejce. Krmivo Older je určeno pro starší pejsky, kteří si zde pochutnají na kuřeti, kachně a rybách. Obsah masa je 78 % a ve složení jsou probiotika pro dobré zažívání. 

Estate Living, které představujeme i ve videu, je pro pejsky s běžnou aktivitou. Ve složení převažuje zvěřina, kuřata a čerstvé jehněčí s masovým podílem 74 %. Estate Living můžete kombinovat s podobnou variantou, a to Nautical Living, která je plná skotského lososa, pstruha, sledě a dalších sezónních ryb. Díky vysokému obsahu ryb je krmivo bohaté na omega 3 mastné kyseliny, které mohou přispět ke zlepšení případných kožních potíží. Superial Living pak spojuje kachní a kuřecí s lososem a pstruhem. Nabízí opravdu vyvážené složení s 80% podílem masa pro běžné denní aktivity. 

Posledním typem granulí je The Beginning. Ten má dvě varianty -  Large Breeds pro štěňata větších plemen. Nabízí 74 % masa v poměru, který odpovídá potřebám pro specifický vývoj a růst větších plemen. Small Breeds je pak určeno pro štěňata malých ras. Granule jsou menší a pejskům se tedy lépe konzumují. Obsah masa je velmi vysoký - 85 %. Tato varianta je na e-shopu k dispozici ve 3kg balení. Všechny ostatní varianty můžete pořídit v balení o velikosti 3 kg, nebo 12 a 12,5 kg.

Ať si již pro svého mazlíčka vyberete jakoukoliv variantu, jsem si jistá, že mu nejen prospěje, ale bude mu i ohromně chutnat!