Nejčastější chyby při výběru granulí

Pokud máte pejska, tak byste určitě neměli přeskočit tento článek! Správný postup při výběru granulí může ulehčit nejen vaší peněžence, ale také zažívání vašeho pejska. Pojďme se tedy podívat na 3 nejčastější chyby při výběru krmiva.

Přidat podnadpis-17

1. Neberete ohled na věk a rasu 

V různém věku mají pejsci i jiné potřeby, které by měly správné granule dokonale uspokojit. Je velký rozdíl, jestli doma máte štěně, adolescenta nebo psího seniora, proto se vždy dívejte na příslušná označení granulí - puppy (štěně), junior, adult (dospělák) a senior. Důležitou roli také hraje i to, jakou rasu pejska doma máte - zda se jedná o malého pejska (small breed), velkého (large breed) či dokonce obří plemeno. Granule se totiž vyrábějí i v různých velikostech, aby byla jejich konzumace co nejpříjemnější. 

big and little dog_0

2. Nehledíte na míru aktivity 

Máte doma divocha, který celý den lítá po lese nebo spíše profesionálního gaučáka, který sleze z pelíšku jen na krmení? Tak i nad tím je třeba se řádně zamyslet, protože odlišně aktivní pejsci mají i jiný kalorický výdej, tudíž je nutné zvolit takové granule, které maximálně uspokojí všechny nutriční požadavky - vysoce aktivní pejsci potřebují granule plné živin, bílkovin, kalorií, popřípadě i kloubní výživy (takové granule jsou většinou označovány jako Active). Méně pohyblivý pejsci (popřípadě i psí senioři či pejsci s omezenou hybností) zase potřebují odlehčené granulky (často označené jako Light), aby se předešlo nechtěnému nabíraní na váze a k případné obezitě.

Přidat podnadpis-19

3. Nečtete složení 

I když to může být otrava, tak je to velmi důležitý krok. Složení byste měli číst vždy, abyste měli řádný přehled tom, co kupujete, a hlavně o tom, co dáváte svému pejskovi do misky. Velmi často se totiž stává, že se majitelé pejsků chytí na marketingové triky komerčních značek a nemají vůbec přehled o tom, co vybrané krmivo obsahuje. Hlídejte si dostatečný obsah masa, pozor na vedlejší produkty živočišného či rostlinného původu a úplně se vyhněte chemickým dochucovadlům a konzervantům.

 

Stále si nad výběrem toho pravého krmiva lámete hlavu? Máme pro vás dvě řešení: můžete si projít náš blog, kde podrobně rozebíráme všemožné značky krmiv, nebo nám můžete napsat a společně najdeme pro vás to nejlepší!

3