Jaké krmivo zvolit pro psa

V dnešní době je již mnoho možností, čím krmit svého čtyřnohého přítele. Mezi nejčastější způsoby se řadí barf (tedy strava složena ze syrového masa, kostí a zeleniny), a granule doplněné různými konzervami či kapsičkami. My se v tomto článku zaměříme právě na tu druhou zmíněnou možnost. 

Čím se tedy řídit při nákupu?

Na prvním místě musí být samozřejmě složení - nejdůležitější je obsah masa (maso by se ve složení mělo vždy nacházet na prvním místě!). Druhou velice podstatnou složkou jsou tuky - u psů se tuků nemusíte tolik bát (psi dokáží tuk zpracovat lépe než lidé), ale samozřejmě dbejte na to, aby zdroj tuků byl co nejkvalitnější. Mezi naše favority ve složení se řadí česká značka Bohemia, která vede v obsahu masa a přidává do svých výrobků i lněný olej.

Jaké granule zvolit pro štěně, a jaké zvolit pro staršího psa?

Štěňata mají většinou relativně velký výdej energie, jejich granule by tak měly obsahovat přibližně stejný poměr bílkovin i tuků. Výborné jsou granule od Essential foods, které mimo jiné obsahují i superpotraviny plné vitamínů a antioxidantů.

U starších psů už dochází ke zpomalování metabolismu, snižuje se také energetický výdej, proto je nutné zvolit granule s menším obsahem tuků. Opět doporučujeme granule od Essential foods, které ve svém složení zahrnují také blahodárné bylinky přínosné pro starší pejsky.

5

Často se také objevuje otázka, co podávat pejskovi, pokud již nemá zuby - pravda je taková, že pokud je pes zvyklý na granule, není třeba nic měnit. Jejich čelisti jsou dost pevné, aby granule rozmělnily - doporučuje se ale přidat trochu masové konzervy, kvalitní kapsičky, nebo čistého vývaru. Rozhodně neuděláte chybu, pokud sáhnete po konzervách Brit Mono protein, které jsou vhodné i pro psy s citlivým zažíváním.

Váháte s výběrem? Neváhejte nám napsat! Rádi vám poradíme.

3