Jak vybrat to nejlepší krmivo pro psa?

Pes není jenom zvíře, ale je to nejlepší přítel člověka. Proto byste se měli postarat o to, aby váš pes dostal to nejlepší krmivo, které mu poskytne všechny nutriční potřeby, které potřebuje pro zdravý a šťastný život. V dnešní době se nabízí mnoho možností a výběr správného krmiva může být pro majitele psa složitý. V tomto článku se zaměříme na to, jak vybrat ty nejlepší krmivo pro psa.

Správné krmení psa

Zdroj: https://unsplash.com/photos/e9ZJpC8P0UY  

Proč je důležité vybrat správné krmivo pro psa?

Krmivo pro psy by mělo být vyvážené a poskytovat všechny potřebné živiny. Zdravé krmivo pro psy podporuje zdraví jejich kůže, srsti a kostí, poskytuje energii a podporuje správnou funkci trávicího systému. Pokud váš pes nedostává potřebné živiny, může to vést k problémům s trávením, nadváze, nebo dokonce k vážným zdravotním problémům.

Jak vybrat krmivo pro psa?

Hmotnost a velikost psa

Krmivo pro psy je obvykle určeno podle hmotnosti a velikosti psa. Psi různých velikostí mají odlišné potřeby výživy. Malí psi potřebují více kalorií na kilogram tělesné hmotnosti než větší psi.

Věk psa

Krmivo pro psy je také často rozděleno podle věku psa. Štěňata potřebují výživu s vyšším obsahem bílkovin, aby mohla rychle růst a vyvinout silné kosti a svaly. Dospělí psi potřebují vyváženou stravu, aby udrželi svou hmotnost a zdraví. Starší psi potřebují stravu s menším obsahem kalorií a vysokým obsahem vitamínů a minerálů pro podporu zdravého stárnutí.

Složení krmiva

Složení krmiva je také důležité. Krmivo by mělo být vyrobeno z kvalitních surovin a mělo by obsahovat potřebné živiny, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny a minerály. Měli byste se vyhnout krmivům s vysokým obsahem přísad, jako jsou umělá barviva.

Pokud si chcete být jisti, že vašemu psímu kamarádovi poskytujete to nejlepší, zkontrolujte složení krmiva a vyhněte se krmivům s vysokým obsahem obilovin a nízkým obsahem kvalitních bílkovin. Kvalitní krmivo pro psy by mělo být plné přírodních ingrediencí a obsahovat vyvážený poměr bílkovin, tuků a sacharidů. Pokud je vašemu psovi diagnostikována alergie nebo intolerance na určité složky, vyberte krmivo, které neobsahuje tyto složky.

Výrobce krmiva

Když vybíráte krmivo pro svého psa, měli byste také vzít v úvahu výrobce krmiva. Vyberte si důvěryhodného výrobce, který dodává kvalitní krmivo s pečlivě vybranými ingrediencemi a vysokou úrovní hygieny během výroby. 

Cenová kategorie krmiva

Cena krmiva je dalším faktorem, který by měl být zvažován. Ne vždy platí, že dražší krmivo je lepší. Většinou platí, že kvalitní krmivo bývá dražší, ale stále existují cenově dostupné možnosti. Nejlepší je najít rovnováhu mezi kvalitou a cenou. 

Značky krmiva

Existuje mnoho značek krmiva pro psy na trhu a většina z nich se tvrdí být nejlepší. Měli byste si vybrat značku, kterou důvěřujete, a která je důvěryhodná a má dobrou pověst na trhu.

 

Mokré nebo suché krmivo?

Existují dvě základní kategorie krmiva pro psy: suché krmivo a mokré krmivo. Suché krmivo má obvykle delší trvanlivost a je snadněji skladovatelné, zatímco mokré krmivo může být chutnější pro vašeho psa a obsahuje více vody, což pomáhá udržovat hydrataci. Mnoho majitelů psů kombinuje oba typy krmiva, aby poskytli vyváženou stravu svému psu.

 

Shrnutí

Pokud si nejste jisti, poraďte se se svým veterinářem, aby vám pomohl najít nejlepší krmivo pro vašeho psa. Nezapomeňte také, že každý pes je jedinečný a může vyžadovat odlišnou stravu, takže budete muset experimentovat a najít správnou kombinaci pro vašeho psa.

Ale nezapomeňte, že krmivo není všechno, co potřebuje váš pes pro zdravý a šťastný život. Důležité je také pravidelné cvičení, dostatek spánku a láskyplná péče. Vašemu psímu kamarádovi by mělo být poskytnuto teplo, pohodlí, zábava a hlavně bezpodmínečná láska. 

Takže nechte svého psa projevit svou osobnost, nechte ho si užít život a nezapomeňte na jeho zdraví a štěstí. A vybrat to nejlepší krmivo pro vašeho psa je krok správným směrem.

 

Často kladené dotazy

1. Jak často bych měl měnit krmivo pro svého psa?

Ideální by bylo měnit krmivo pro svého psa postupně, přidávat nové krmivo k původnímu a pomalu snižovat podíl původního krmiva. Tento proces by měl trvat minimálně týden.

 

2. Jaké složky bych měl hledat v krmivu pro svého psa?

Hledejte krmiva, která jsou vyrobená z kvalitních bílkovin, jako jsou maso a ryby, a obsahují minimální množství obilovin a cukrů.

 

3. Může můj pes jíst lidské jídlo?

Některé potraviny, jako jsou čokoláda, cibule a avokádo, jsou pro psy nebezpečné a mohou způsobit vážné zdravotní problémy. Je důležité vyhnout se podávání těchto potravin svému psovi a poradit se s veterinářem, pokud si nejste jisti, jaké potraviny jsou pro vašeho psa bezpečné.

 

4. Co mám dělat, když můj pes nechce jíst krmivo?

Pokud váš pes odmítá jíst krmivo, může to být způsobeno zdravotními problémy. Měli byste se poradit s veterinářem, aby zjistil, co způsobuje tento problém.