Jak správně dávkovat psí granule a jak často krmit psa?

Správné dávkování psích granulí a četnost krmení psa se liší v závislosti na věku, velikosti, hmotnosti a aktivitě psa. Zde je několik základních informací:

  1. Dávkování granulí pro psy by mělo být přizpůsobeno váze psa. V obecném pravidle by měl pes dostávat asi 20 - 30g kvalitních granulí na každý kilogram své hmotnosti denně.
  2. Pokud se rozhodnete krmit svého psa granulemi, je důležité zkontrolovat kvalitu produktu. Vyberte si kvalitní psí granule s největším obsahem masa a co nejméně náhradních složek.
  3. Pro štěňata platí jiná pravidla, protože se stále vyvíjejí a rostou. Štěňata potřebují více kalorií na kilogram tělesné hmotnosti než dospělí psi. Proto by měli dostávat granule speciálně určené pro štěňata a to až 4 krát denně.
  4. Někteří psi mohou trpět citlivým zažíváním. V takovém případě volte psí granule speciálně vyrobené pro citlivé zažívání psů.
  5. Doporučuje se krmit dospělého psa 2 krát denně. Nicméně v závislosti na aktivitě psa můžete zvolit krmení 3-4 krát denně.

 Jak správně dávkovat psí granule

Zdroj: https://unsplash.com/photos/Us36T9JMi0A

Je důležité sledovat hmotnost svého psa a přizpůsobit dávkování granulí a krmení podle jeho individuálních potřeb. Je také důležité zajistit, aby váš pes měl k dispozici dostatek čerstvé vody během celého dne. Stravu psa vždy konzultujte s Vašim veterinářem.