Jak pomoci domácím mazlíčkům při ohňostroji?

Oslavy Nového roku se nezastavitelně blíží a s tím se samozřejmě blíží i velké ohňostroje, petardy a zkrátka vše, co k těmto radovánkám patří. Možná právě vy máte doma domácího mazlíčka, který tyto oslavy špatně snáší a vy vždy s obavami hledíte na nebe, abyste ho při první odpálené rachejtli mohli zavřít do koupelny a uchránit ho tak před děsivým hlukem. V tomto článku vám dáme několik tipů, jak mazlíčkovi Silvestr zpříjemnit tak, aby pro něj ohňostroj nebyl už nikdy více traumatizující.

Costumer (1080 × 1080 px)-27

Nezapomeňte zatemnit okna

To, že okna zavřete je nejspíše jasné, ale na zatažení žaluzií či závěsů už moc lidí nemyslí. Přitom světelné efekty ohňostroje mohou zvířat děsit úplně stejně jako přidružené rány. Proto by vaše první kroky při silvestrovské noci měly vždy směřovat k oknům.

Hudba, televize nebo rádio 

Občas může pomoci, když se budete venkovní hluk snažit přehlušit například televizí, hudbou nebo rádiem - zkrátka zvukem, na který je zvíře zvyklé z běžného života. Nepřehánějte to ale s hlasitostí, abyste nakonec nedocílili větší škody než užitku.

Odpoutejte pozornost

Jakmile začnou znít první rány, můžete si se zvířetem začít intenzivně hrát, mazlit se nebo se třeba věnovat výcviku. Všechny tyto aktivity pomohu vašemu mazlíčkovi se přestat soustředit na nepříjemný hluk.

To nejdůležitější na závěr - buďte v klidu vy samotní

Pokud budete panikařit a začnete se chovat jinak než obvykle, tak tím zvíře zbytečně jen vystresujete. Buďte v klidu, chovejte se normálně, nebuďte nervózní ani napjatí. Zvíře dokáže velice dobře vycítit váš neklid a začne ho přejímat na sebe.

 

Doufáme, že vám tyto rady pomohou přečkat Silvestrovské oslavy, a že rok 2023 přivítáte se svým mazlíčkem v klidné atmosféře.

Tým Agroman.cz vám samozřejmě přeje krásné poslední dny roku 2022 a už nyní se na vás těšíme v dalším roce!